Thursday, April 4, 2013

Esimesed liblikad

Veel päris tõsine kevad käes pole-on suhteliselt külm ja jää ja lumi kaovad väga visalt. Liblikad aga vaikselt juba kindlasti nihelevad oma kookonites ja tahavad juba lennelda päikeses.
Väikese Ringi meisterdajad tegid oma esimesed liblikad-kapsaliblikad :) ja ka üks lapsuliblikas.





 Selles tunnis said lapsed veidi rohkem tuttavaks sellise materjaliga nagu vill-lambavill. Ema on mul alles hoidnud vanaema villakraase ja ka neid said lapsed proovida-kraasida oli isegi üks väike kotitäis päris ehtsat kammimata villa(pärit teiselt vanaemalt ja päris ammusest ajast-oma 30 aastat tagasi). See tegevus lastele kohe väga meeldis.

Meisterdamiseks aga võtsime juba värvitud ja kammitud villavati, millest tuli seebi ja veega mätsida üks ussike-röövik. Sellest  siis hakkab arenema liblikas. Tõugule tegime ka voldid, keerasime veidi kaardu ja jätsime kuivama. Siis asusime tiibade kallale. Selleks oli vaja traati, õhukesi sukapükse ja trukke. Traadid olin enne ringjaks painutanud-lastel tuli traadiring väänata kaheksaks ja sinna ümber tõmmata sukapüks. Vahvad täpid tegime tiibadele trukkidega-hea lihtne variant-krõps ja krõps kinnitada. Kõige lõpuks tulid tiivad röövikule külge sidusa ja traadist ka sarvekesed painutada.
Liblikast võis teha kas külmkapimagneti või hiljem kinnitada ka näiteks peavõru külge. 
Siin nad siis on- hetkel siin ohutult kapi küljes, kuid varsti juba kapsastes :).


Margaredi lapsuliblikas
Erini kapsaliblikas


Paula kapsaliblikas
Eliise kapsaliblikas


Siin ka üks väga asjakohane lugu Rayatonilt-Ühepäeva liblikast :)-vääga kaunis laul.

No comments:

Post a Comment