Tuesday, October 16, 2012

LEHETRÜKK




 KUIDAS SAAB KANGALE KAUNI LEHEMUSTRI ILMA, ET ISE MAALIMA PEAKS.

 Seekord proovisid lapsed kangatrükki, kuid mitte raamide ja šabloonidega vaid täiesti tavaliste puulehtedega. Praegusel ajal on maa erinevatest värvilistest lehtedest kirju ja sel korral püüdsime samasuguseid kirjusid lehti ka kangale teha.

proovitööd
Alguses tegid nad proovitöö. Harjutasid, kuidas on parem värvi lehele kanda ja kuidas parem lehekujutist kangale vajutada. Kasutasime spetsiaalseid kangavärve, mis kinnituvad kuumaga.



Proovitöö tehtud, võttis iga laps ette kodust kaasavõetud riideeseme, mis vajas kas kaunistamist või mõne iluvea peitmist(mõni plekk näiteks).Kogu  tööprotsessi juures oli oluline õppida ka seda, kuidas oma tööd
organiseerida-et ümbrus ja ise enamvähem puhtaks jääks, värve optimaalselt kasutada(näiteks kui endal jäi värvi üle-sai naaber seda kasutada...). Samuti tuli pluusile trükkides mõtelda paigutust.












 Tunni lõpus jõudis igaüks teha veel ühe väikese trüki linasest kangale-millest järgmisel tunnil teeme sussikoti ja lapsed saavad ise abistada selle õmblemisel.  See oli üks ülimalt värvine tund :) ja täis üllatusi!


No comments:

Post a Comment