Sunday, November 18, 2012

Mütsikott või kotimüts

Kotimüts või mütsikott ehk...

Mida annab meisterdada ühest mütsist.
Kuigi ühest vanast mütsist annab teha väga palju asju -nagu kohvikannu soojendaja või lambikupli, tegime seekord sellest koti ja kuna Mardipäev oli ukse ees oli see meisterdus igati paslik sellele päevale. Lapsed said omale kommikoti, kuhu jagatud saak panna.

Iga laps sai endale valida ühe mütsi ja siis  hakkas sinna peale sobilikke kaunistusi sättima.  Kui idee oli olemas, kuidas paigutada, sai igaüks omale nõela ja niidi pihku ja tuli hakata pusima. Õppisime nööbiõmblemist ja sõlmede tegemist ja aplikatsiioonide õmblemist. See kõik polnud sugugi kerge, kuid nad ei andnud alla ja said imehästi hakkama. Lõpupoole ei pidanud ma neid isegi abistama, vaid võeti uus nööp näppu ja läks lahti :). Serva aeti veel krookepael ja kõige lõpus panime sangad. Sai teha kas õlakoti või seljakoti.

Tavaliselt on meil vahepeal ka tunnis paus, et oma väikestel kätel puhata lasta ja niisama mõnusat juttu koogi ja lastekohvi kõrvale puhuda. Seekord aga ei puginud me kooki ega küpsiseid vaid proovisime ise teha erikujulisi kihilisi võileibu, mida lastel oleks hea pakkuda näiteks oma armsale isale pühapäeva hommikul.
 Siin ka selle aasta Mardid, kes  olid küll habemes ja vuntsidega, kuid väga peente kottidega.






No comments:

Post a Comment