Thursday, November 22, 2012

Preili Piparkook

Katkise nuku taaskasutusviis :)

Preili Piparkook


Juba eelmisel korral alustasime vaikselt jõulukuule omaste meisterdamistega. Seekord valmisid udupeened piparkoogipreilid. Nendega saab mängida, jõulude ajal kuuse otsa riputada, patse punuda ja seelikuid vahetada.
Lapsed said seekord olla nagu väikesed moeloojad ja rätsepad ja ka juuksurid ja näomaalijad.




Pruunist vildist kujukesed olin neile enne valmis lõiganud-sest paksu vildi lõikamine pani isegi minu näpud valutama.Nende esimeseks ülesandeks sai nukkudele valida juuksed  ja need õige pikkusega  valmis kerida. Juuste kinnitamisel nuku peale aitasin neid õmblusmasinaga-et ikka lõngad korralikult kinni oleks ja nukud kogemata kiilaks ei jääks :). Kui juuksed peas, pügas igaüks nuku juuksed selliseks nagu vaja.


Siis läks lahti seelikute tegemine. Lapsed said proovida teha kahte seelikut, mis on täiesti erinevatel meetoditel tehtud. Üks õmmeldud seelik ja teine sõlmitud seelik.
Niikaua kui üks õmblusmasina taga  seelikuga  pusis, said teised  sõlmitud seelikut teha.
Õmmeldud seelikul õppisid nad ise seelikule krookeniidi ajamist ja seeliku krookimist õigeks laiuseks. Õmblusmasina taga õmblesid nad täiesti ise seelikule vöö.
Kui kaks seelikut valmis, tehti preili Piparkoogile pähe nägu ja ette nööbid, nagu ühele korralikule piparkoogile kohane. Nö. glasuuriks kasutasime paksemat ja liimjat kangavärvi, mida sai kanda peale tuubist ja jättis päris glasuuri mulje.
Siis tegid nad oma nukule ka kaelakee ja sättisid nuku valmis nii, nagu nad soovisid, et nende preilit pildistataks.
Margared
Erika
Eliise

No comments:

Post a Comment