Friday, November 16, 2012

Pidulik söömaaeg

Pidulik Söömaaeg


Mulle meeldib mõte, et uhke lauaserviis või lauakaunistus ei ole mitte erilisteks puhkudeks vaid erilistele inimestele-ehk siis iga päev ja oma perele.






Sel korral tegid lapsed midagi  pidulikku, kuid samas ka praktilist- taldrikualus endale ja oma õele või vennale.
Enne tundi kaevasin oma materjalide hulgast välja nii kangaid, pabereid, paelu kui ka kuivatatud lilli. Ja kuna pilt , mis silme ees avanes, oli tohutult kirju, mõtlesin asja veidi rahulikumaks teha ja jaotasin enamvähem materjalid toonide järgi ära. Hõbedased ja talvised ühte, kuldsed ja sügisesed teise, roosakad ja pastelsed kolmandasse....
Margaredi alus endale
Margaredi alus Krisettele











Kuid kui lasin lapsed materjale endale valima, toimus väikese aja jooksul selline sahkerdamine ja kõik oli kirju nagu alguses. Lapsed ei armastanud konkreetseid teemasid ja valisid kõike segamini :). Ja siis mõtlesin, et tegelikult on ikka väga vahva, et nemad julgevad ja oskavad veel piiridest välja minna ja võibolla ei pane neid tähelegi. Nad tegid oma teemad.

Erika alus Madele
Erika alus endale













Kõigepealt pidi igaüks šablooni järgi välja lõikama paberist ovaalse aluse.Siis hakkasid nad seda kaunistama. Nad kinnitasid kaunistused õrnalt mõnest kohast liimiga ja asju sai ka kihiti panna. Rääkisime asja praktilisest küljest ka ja soovitasin neil paigutada oma kompositsioone mitte vaid aluse keskele(sest siis ei paista see taldriku alt välja) vaid pigem servadele. Lapsed vaatlesid oma tööd siiski kui pilti, mitte tarbeeset  ja see pilt pidi ju ikka igalt poolt hea välja nägema :).

Eliise alus endale
Eliise alus Siimule











Kui kaunistamine sai valmis, aitasin neil oma töö kiletada mõlemalt poolt, et saaks sinna ikka päriselt ka suppi peale ajada. Ja lõpetuseks õmblesin kõikidele serva piduliku pitsist satsi.

Sellised alused muudava küll kasvõi tavalise piimasupi pidulikumaks!




No comments:

Post a Comment